Tvarohová plnka
Všetky suroviny vymiešať spolu. Na pomalej rýchlosti miešame 5 min a na rýchlej tiež 5 min. Cesto necháme 10 min odpočívať na stole.
Všetky suroviny zamiešame spolu do jednotnej konzistencie (cca 2-3 min).
Zemiakové cesto rozvaľkáme pozdĺžne na rozvaľovačke. Hrúbka cesta 3 – 3,5 mm. Tvarohovú plnku rozotrieme rovnomerne na 2/3 cesta. Cesto skladáme: 1/3 cesta bez plnky položíme na vrch 1/3 cesta s plnkou a druhú 1/3 cesta s plnkou položíme na vrch. Takto poskladané cesto potom krájame na hrúbku 4 cm. Nakrájané cesto potom zatočíme do podoby Twister a ukladáme na vlnkový plech. Po nakysnutí potierame vajíčkom a posypeme strúhaným syrom.
Čas kysnutia: 45 min
Čas pečenia: 14-15 min pri teplote 210 °C/ 230 °C (podľa druhu pece)
© 2025 – Beluša Foods s. r. o. | CREA:THINK STUDIO | Všetky práva vyhradené