Zemiakový Twister s tvarohovou plnkou 

Suroviny

  • 1200 g pšeničnej múky T-512
  • 300 g zmesi potato Bread 57 Credin
  • 90 g Favorit Soft
  • 60g droždia
  • 33 g soli
  • 750 ml vody

Tvarohová plnka

  • 700 g hrudkovitého tvarohu
  • 300 g strúhaného syru
  • 10 g mletého cesnaku
  • 8 g soli
  • 3 g čierneho korenia
  • cca 150ml studenej vody

Postup

Postup prípravy cesta:

Všetky suroviny vymiešať spolu. Na pomalej rýchlosti miešame 5 min a na rýchlej tiež 5 min. Cesto necháme 10 min odpočívať na stole.

Pracovný postup prípravy plnky:

Všetky suroviny zamiešame spolu do jednotnej konzistencie (cca 2-3 min).

Pracovný postup výroby zemiakového Twisteru:

Zemiakové cesto rozvaľkáme pozdĺžne na rozvaľovačke. Hrúbka cesta 3 – 3,5 mm. Tvarohovú plnku rozotrieme rovnomerne na 2/3 cesta. Cesto skladáme: 1/3 cesta bez plnky položíme na vrch 1/3 cesta s plnkou a druhú 1/3 cesta s plnkou položíme na vrch. Takto poskladané cesto potom krájame na hrúbku 4 cm. Nakrájané cesto potom zatočíme do podoby Twister a ukladáme na vlnkový plech. Po nakysnutí potierame vajíčkom a posypeme strúhaným syrom.

Čas kysnutia: 45 min
Čas pečenia: 14-15 min pri teplote 210 °C/ 230 °C (podľa druhu pece)

Máte záujem o naše služby?

© 2025 – Beluša Foods s. r. o.  |  CREA:THINK STUDIO  |  Všetky práva vyhradené